Het opzetten van uw loonadministratie Duitsland

Loonadministratie in Duitsland is net als in Nederland, ook in Duitsland een vak apart. Er komen veel verschillende en vaak ingewikkelde regelgevingen bij kijken die afwijken van de Nederlandse loonadministraties, hierdoor is een fout snel gemaakt en kan dure gevolgen hebben. Het onderhouden van uw loonadministratie is echter pas de tweede stap, eerst moet deze worden opgezet. U begint het opzetten van uw loonadministratie door ervoor te zorgen dat uw bedrijf in bezit is van vier belangrijke concepten: een ‘Betriebsnummer des Arbeitgebers’, een ‘Bezeichnung der zuständigen Berufsgenossenschaft’, een ‘Krankenkasse für die Umlage’ en een ‘Deutsche Steuernummer des Arbeitgebers’.

De wettelijk verplichte aanmeldingen

Het ‘Betriebsnummer des Arbeitgebers’ is het bedrijfsnummer dat wordt toegekend door het federale arbeidsbureau. Het gaat om een nummer met acht cijfers dat gebruikt wordt door onder meer de zorgverzekeraars om het bedrijf te identificeren. Uw bedrijfsnummer is ook nodig voor de vorming van de officiële werkgelegenheidsstatistieken, die op hun beurt weer worden gebruikt om het aandeel van de gemeentes in de omzetbelasting te verdelen.

Een ‘Bezeichnung der zuständigen Berufsgenossenschaft’ is een benoeming van een voor uw bedrijf relevante beroepsvereniging. In Duitsland is het verplicht voor zowel werkgevers als werknemers om lid te zijn van een beroepsvereniging. Deze beroepsverenigingen maken onderdeel uit van het Duitse sociale zekerheidsstelsel en dragen o.a. de wettelijke ongevallenverzekering.

Ook de ‘Krankenkasse für die Umlage’ is verplicht vanwege de wetten die er in Duitsland zijn omtrent sociale zekerheid. Het gaat hier om het officieel vastleggen van een ziektekostenverzekering waaraan uw bedrijf de wettelijk verplichte toeslag betaalt.

Het ‘Deutsche Steuernummer des Arbeitgebers’ is het belastingidentificatienummer van werkgevers. Ieder bedrijf dat Duitse werknemers wil aannemen, moet zich eerst bij de overheid aanmelden om over zo`n nummer te komen beschikken.

De juiste ondersteuning bij het opzetten van uw loonadministratie Duitsland

Als u binnen uw bedrijf niet beschikt over de juiste kennis om zelfverzekerd te beginnen aan de opzetting van uw loonadministratie Duitsland, dan is het aan te raden dat u hier ondersteuning bij zoekt. D-NL service kan u hierbij helpen. In wat voor vorm die hulp komt, kunt u zelf bepalen. Zo kan D-NL service u enkel een relevant informatiepakket doorsturen, of kunt u ervoor kiezen om stap voor stap begeleid te worden.

Waarom
D-NL Service